Community Forums

Home » Vuze Forums » Open Development


Thread: Port forwarding not working with Snow Leopard firewall enabled


Thread Locked This thread is locked - replies are not allowed.


Search Forum Search Forum Back to Thread List Back to Thread List

Permlink Replies: 1 - Pages: 1 - Last Post: Aug 30, 2009 11:28 AM Last Post By: mmore1q3
elrock

Posts: 4
Registered: 08/12/09
Port forwarding not working with Snow Leopard firewall enabled
Posted: Aug 30, 2009 11:14 AM
Click to report abuse...
I am using the latest beta version of Vuze, and have come across this problem: port forwarding doesn't work when the Snow Leopard firewall is enabled, even when I set the firewall to allow incoming connections for the Vuze application. When I disable the firewall, port forwarding works (NAT button turns green). Perhaps this is already on the list of fixes for the 4210 beta?

My system specs:
Java 1.6.0_15
Apple Inc.
SWT v3448, carbon
Mac OS X v10.6, i386
V4.2.0.9_B01 az2 (Classic UI)
mmore1q3


Posts: 6,194
Registered: 12/02/07
Re: Port forwarding not working with Snow Leopard firewall enabled
Posted: Aug 30, 2009 11:27 AM   in response to: elrock in response to: elrock
Click to report abuse...
What has that problem with Mac OS firewall to do with Vuze?

"Port forwarding" is configured in your router, and Show Leopard' software firewall is configured in OS. Vuze just listens for the traffic, which the router and firewall allow. There is nothing that be done in Vuze. So, to my understanding, there wont be anything new regarding that in the next Vuze version...

When I disable the firewall, port forwarding works (NAT button turns green).
It sounds like you need to re-check the correct settings regarding Show Leopard's firewall.
Legend
Master: 800 - 9999 pts
Expert: 400 - 799 pts
Advanced: 200 - 399 pts
Intermediate: 100 - 199 pts
Beginner: 50 - 99 pts
Newbie: 0 - 49 pts
Vuze Staff Member
Vuze Community Moderator
Helpful Answer (3 pts)
Correct Answer (5 pts)

Point your RSS reader here for a feed of the latest messages in all forums